Frei Superenduro

Norodd Sykkel inviterer til Frei Superenduro, ett etapperitt på terrengsykkel med start og mål på Frei skisenter (Slalombakken på Prestmyra). Rittet består av 4 fartsprøver (FP) med tidtaking og nødvendige transportetapper mellom disse.

Alle fartsprøver vil ha en meget hyggelig løypeprofil med startpunkt høyere enn målgang, alle fartsetapper vil foregå på sti i og i rundt Prestmyra.
Transportetappene vil bestå av en del sykling oppover og det vil gis godt med tid for å ta seg til startpunktet for fartsetappene. Deler av transportetappene vil også foregå på offentlig vei, og alle deltakere må ta hensyn til dette
Sykkelopplevelsen på sti og det sosiale skal telle minst like mye som sekunder og tiendeler. Arrangementet skal heller ikke ha for høy terskel for å kunne delta, og skal av den grunn ikke være for teknisk eller fysisk krevende.
Løypen vil legges slik at den er kjørbar på alle typer terrengsykkel.
Av hensyn til logistikk og utprøving av konseptet settes det ett tak på 30 deltakere.
Løype: På stier i og rundt Prestmyra på Frei, løypene blir merket lørdag.


Tidtaking: Det vil bli fastsatte starttider pr deltaker for hver FP, og tiden løper da fra klokkeslettene som er oppsatt, så det er viktig å være effektiv på transportetappene og komme seg tidsnok til start for hver FP. 
Program:
Søndag 22. Juni
08:00 – Sekretariatet åpner.
09:00 – Etteranmelding lukker.
09:00 – Startnummerutdeling.
09:30 – Førermøte.
10:00 -  Start
15:00 – Første Målgang.

Ca. 16:00 – Premieutdeling, mat og sosialt

Det beregnes god tid mellom etappene slik at vi kan gjennomføre på en sikker måte.
Litt teknisk info:
- Den optimale sykkelen for Frei Super Enduro vil være en typisk «stisykkel» med 120-160mm vandring. Løypen legges allikevel slik at den er sykkelbar på alt fra stiv sykkel til utforsykkel.
- Underlaget vil være varierende skogsbunn.
- Alle rittets deltagere skal kjøre med ryggsekk. Innholdet i denne skal minimum være: Mobiltelefon – Slange – Pumpe – Multiverktøy – Førstehjelpspakke.
- Det er påbudt å kjøre med hjelm og hansker. Det anbefales å benytte ytterligere beskyttelse på Fartsetappene. (Ryggskinne, kne- og albuebeskyttere og helhjelm for de som vil knive om førsteplassen).

 

Påmelding

 

Link til internasjonale regler: http://www.scribd.com/doc/126721014/EWS-2013Rules

 

Oppdatert: Deltakerinfo Frei SuperEnduro

GENERALSPONSOR