Lillehammer-Oslo - årets landeveismål 2015

Jeg vil med dette innlegget synliggjøre for alle det vi snakket om på medlemsmøtet 14/10-14, vdr landeveismålet 2015. Etter et opphold på et par år, vil jeg igjen ta initiativet for et Norodd-prosjekt som gir klubben vår et klart mål og moment i trenings hverdagen. Som synliggjort i overskriften, vil jeg med dette invitere alle i klubben til å være med på den lille styrkeprøven sesong 19. – 21. juni 2015.

Hei alle sykkelvenner i Norodd.


Nytt av året har det kommet store endringer som forhåpentligvis vil bidra til at dette landeveisrittet appellerer for alle nivåer og ambisjoner. Kort fortalt er disse endringene som følger:
• Storlag fra Trondheim
• Fellesstart fra alle etapper, med en’ rytter som vinner (store pengepremier)
• Uoffisielt Norgesmesterskap (Lillehammer-Oslo)
• Ny målgang på Ekeberg. Blir tilrettelagt til et mer sosialt og spennende arrangement.
Se nærmere på Styrkeprøven www.styrkeproven.no

For at vi skal fange flest mulig i klubben vår, så bør vi ha tilbud til bredde og topp. Og jeg mener at nå har vi en unik mulighet til å lage en tradisjon i klubben vår der vi appellerer til alle nivåer. Det sosiale aspektet i klubben må også stå som en viktig målsetning uansett hvilket ritt en stiller på. Et sosialt opplegg i forkant, under og i etterkant av styrkeprøven skal prioriteres. Dette er fult mulig å gjennomføre siden traseen på styrkeprøven er samme. Mer av det blir synliggjort etter hvert.
For så synliggjøre hvilke muligheter vi har med ”Den lille styrkeprøven”, så vil jeg sette opp det enkelt: 
• Mål 1: Uoffisielt Norgesmesterskap Lillehammer – Oslo 19 mil (aktivt ritt), tidsestimat 4 timer og 30 min.
• Mål 2: Lillehammer-Oslo (turritt) 19 mil, tidsestimat fra 4 timer til 8 timer
• Mål 3: Gjøvik-Oslo (turritt, også kalt Jentetråkket) 13,3 mil, tidsestimat fra 4 timer til 8 timer
• Mål 4: Eidsvoll-Oslo 5,7 mil (turritt) tidsestimat fra 2 timer til 4 timer

Jeg vil ta ansvaret for deltagelsen i det uoffisielle Norges mesterskapet i lagtempo. Det er ingen krav til tidligere meritter, poeng og andre prestasjoner. Kun at det sykles som et aktivt ritt. Det er lagt inn et tak på antall deltagende lag på rundt 30 stk (mulig noe flere).
Målsetningen vår blir 15 % + mer enn estimert vinnertid. Erfaringsvis vil det da ligge på rundt 4 timer og 30 min. Dette er absolutt gjennomførbart i klubben vår med de ressursene vi har, både topp og bredde. De som har vært med på Dombås-Oslo de siste årene, vil kunne dra absolutt kunne være med på denne målsetningen. Det er IKKE avskrekkende! Spesielt når det er jeg som tar styringen før under og etter

For å synliggjøre dette prosjektet i noen konkrete punkt:
• Uoffisielt Mesterskap NM (Offisielt neste år, da blir styrkeprøven 50 år)
• Aktivt ritt, med de kriterier som kreves av de deltagende (lisens)
• Frontbil, dommerbil og teknisk servicebil følger hvert av lagene. Dette blir levert av Styrkeprøven.
• 20 mann max i laget, minimum 11 mann samlet i mål for at tiden skal telle.
• Ritt-reglementet blir offentliggjort i medio november. Da må vi melde på ASAP!
• Del av Styrkeprøven.
• Ny og forbedret målområdet ved Ekeberg. Mye mer tilrettelagt og sosialt!
• Unik mulighet for å oppleve en Proff setting og opplegg rundt rittet. Kun vi selv som setter lista så høgt vi vill – det berømte middelpunktet.
Mer kommer etter hvert
Som nevnt, så er det også rom for de som ønsker andre mål og andre slutt-tider. Da stiller man i et ”turritt” arrangementet med puljestart, på ca 150 personer pr pulje. Da gjennomfører man Lillehammer-Oslo, Gjøvik-Oslo og Eidsvoll-Oslo med de fordeler og ulemper et ”Turritt” har. 
Uansett hvilket ritt / prosjekt en velger, så er det veldig viktig å få med at den grunnjobben/treningen en må ha er ganske lik. Det er kun mengden og intensiteten som skiller ved start, men 70-80% av grunnlaget er nesten det samme. Alle nivåer kan trene sammen på vinteren ifm div aktiviteter/øvelser. Samt så kan det differensieres etter nivå og ambisjon. Det viktigste at vi alle har satt oss et mål individuelt, og at vi gjør det sammen med andre i Norodd.

www.styrkeproven.no

PS! Nå begynner vi med spinning på Treningssenteret, på tirsdager kl 1930. Fra og med uke 43

 

Mer infomasjon og diskusjon finnes på facebook

Vel møtt

Mvh
Radomir Jankov

 

 

 

GENERALSPONSOR